آموزش واردات تجهیزات پزشکی

بازدید: 2,066 بازدید
آموزش واردات تجهیزات پزشکی

واردات کالای پزشکی امری زمان بر، پیچیده و حساس است و بسته به نوع کالا (تجهیزات، ملزومات و یا آزمایشگاهی) برای واردات الزامات خاص خود را می‌طلبد.

کوچکترین اشتباه در این روند میتواند منجر به از دست رفتن حتی کل سرمایه گردد و این موضوع به هیچ عنون گزافه نیست چرا که نمونه های بسیاری برای آن قابل مشاهده است.

در مقاله زیر سعی شده است به اختصار به اهم موارد مورد نیاز خصوص آموزش واردات تجهیزات پزشکی پرداخته شود:

نحوه واردات تجهیزات پزشکی (آموزش مرحله به مرحله)

بسته به شرایط مورد توافق و اینکوترم توافق شده، واردات کالا از مرحله:

  1. استعلام کد تعرفه
  2. استعلام تامین کنندگان کالای مورد نظر و اعتبارسنجی آنان
  3. مذاکرات تجاری
  4. دریافت اسناد ثبت کالا از جمله نامه نمایندگی و تعهد نامه کمپانی
  5.  اخذ مجوزات لازم و ثبت کالا در اداره کل تجهیزات پزشکی
  6. ثبت سفارش و اخذ شماره پرونده ثبت سفارش
  7. ارسال نامه سیاست به اداره کل و دریافت موافقت نامه
  8. اتمام مراحل ثبت سفارش و اخذ شماره ثبت سفارش
  9. پیش پرداخت (prepayment) به شرکت تامین کننده
  10. اتمام مراحل تولید کالا و اخذ گواهی بازرسی و پرداخت تتمه وجه
  11. رزرو وسیله حمل (دریایی، زمینی، هوایی و یا مرکب)
  12. دریافت بیمه نامه باربری
  13. دریافت انواع گواهی های بازرسی برحسب نوع کالا
  14. دریافت بارنامه و راه نامه و اسناد حمل
  15. ترخیص کالا از گمرک
  16. مراحل پس از ثبت از جمله اعلام ورود کالا به انبار و خروج کالا از آن در سامانه جامع تجارت و در صورت لزوم برحسب کالا الطاق برچسب اصالت شروع می‌شود و ممکن است با توجه به ماهیت کالا فعالیتی از این لیست حذف گردد.

استعلام کد تعرفه

تعرفه گمرکی (HS code)  معمولاً کدی 8 رقمی است که نشان دهنده ماهیت کالا است. 6 رقم از این ارقام بین المللی است که در بین همه کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) ثابت است و لذا میتوان در تعیین کد تعرفه کالا از جستجوی کد کالاهای مشابه در خارج از کشور استفاده نمود.

دو رقم باقیمانده  توجه به قوانین داخلی هر کشور برای طبقه کالاها استفاده میشوند. دو رقم اول HS مربوط به فصل مربوطه است. دو رقم دوم سر دسته را نشان می دهد و دو رقم سوم زیر دسته را نمایش می دهد.

هرکالای فیزیکی که بتوان برای آن ارزش تعیین نمود بدون شک دارای کد تعرفه گمرکی است. بهتر است پس از تشخیص حدودی ماهیت کالا از سایت هایی نظیر لینک و یا برای تجهیزات پزشکی به صورت دقیق تر از لینک برای مشاهده دسته بندی دقیق کالا استفاده نمود استفاده نمود.

در صورتی که کد تعرفه کالایی همچنان دوگانه و یا نامعلوم بود با هماهنگی کارشناس اداره کل تجهیزات پزشکی ( کارشناس پرونده شما در هنگام صدور IRC ) نسبت به تعیین این کد تعرفه اقدام نمایید.

در صورتی که پس از طی همه این مراحل باز هم در خصوص کد تعرفه دچار شک و تردید هستید، بهتر است برای جلوگیری از هرگونه خسارت پیش از اظهارکالا به گمرک، از گمرک درخواست انوانتر (inventory) نموده و پس از بازدید از کالا در حضور مامور گمرک، گمرک نسبت به صدور انوانتر اقدام نموده و کد تعرفه به صورت مکتوب اعلام میگردد.

یافتن تامین کنندگان کالای مورد نظر و اعتبارسنجی آنان

برای کالاهای پزشکی وارداتی که پیشتر سابقه ورود به ایران داشته باشند راحت ترین روش شناسایی تامین کنندگان کالا استفاده از سایت اداره کل تجهیزات پزشکی استفاده نمایید. با ورود به قسمت “استعلام››››واردکنندگان مجاز تجهیزات پزشکی” و انتخاب نام کالا به فارسی و یا لاتین به جستجوی واردکنندگان و تامین کنندگان خارجی آنها بپردازید.

در صورتی که کالای مد نظر شما پیشتر سابقه ورود به ایران نداشته باشد و یا علاقه مند به واردات برند جدیدی از کالا باشید به دلیل آنکه طبق قوانین سازمان غذا و دارو تمامی تجهیزات پزشکی بایستی دارای تاییدیه FDA و یا CE باشند، ابتدا در سایت سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) به آدرس https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfpmn/pmn.cfm و یا برای دسترسی به دارندگان CE مجاز تجهیزات پزشکی به آدرس https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/tris/en/search مراجعه نموده و لیستی از تامین کنندگان مورد اعتماد را به دست آورید.

در هنگام شروع فرآیند واردات ابتدا نیاز است با دانش کافی از محصول وارداتی پس از یافتن تامین کنندگان کالای مورد نظر و اعتبارسنجی آنان، مذاکره را آغاز نمود که مرحله ذکر شده جزو مهم ترین مراحل واردات است.

دغدغه ها در این خصوص به گونه ای زیاد است که شرکت های بین المللی زیادی گواهی های اعتبارسنجی در این خصوص صادر می نمایند ولیکن در خریدهای با ارزش کم ممکن است هزینه های خدمات این شرکت ها مقرون به صرفه نباشد. در این خصوص میتوان راهکارهای زیر را نیز پیشنهاد داد:

  • جستجوی اینترنتی اطلاعات شرکت از جمله تاریخ و شماره ثبت شرکت (establishment and registration details) و تعداد پرسنل (staff)، سابقه شرکت در نمایشگاه های بین المللی (international exhibitions attendance record)، سرمایه ثبت شده شرکت (registered capital) و گزارش درآمدی ( income statement) شرکت مورد نظر
  • استعلام از دفاتر رایزنی بازرگانی ایران در برخی کشورهای هدف
  • استعلام از اتاق های بازرگانی مشترک ( joint chamber of commerce)
  • استعلام از دفاتر بازرگانان ایرانی سایر کشورها نظیر اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین
  • استعلام از اتحادیه ها و اتاق های بازرگانی ملی کشور هدف ( فایل مربوط به کشور چین)
  • در آخر استفاده از خدمات شرکت گواهی دهنده در خصوص اعتبار شرکت ها (financial credit risk management company)

 پس از این مرحله انتخاب نهایی شرکت تامین کننده پس از مذاکره با شرکت های مد نظر و دریافت شرایط ایشان انجام می شود.

در انتخاب شرکت تامین کننده نیاز است به موارد زیر دقت شود:

 1- کیفیت کالا :

لازم به توضیح است کیفیت مفهومی ادراکی است و نه مفهومی عددی فلذا نظرات و comment های نوشته شده در شبکه های اجتماعی و یا سایت های B2C در خصوص محصولات یک شرکت در یک بازار هدف، ممکن است با تعریف مشتریان بازار هدف دیگری از کیفیت متفاوت باشد فلذا توصیه می شود با حضور در نمایشگاه ها و یا دریافت sample از محصولات شرکت ها و یا نظرات مصرف کنندگان داخلی در صورت سابقه ورود کالا، کیفیت آنان را بررسی نمایید.

میتوانید این مورد را از طریق لینک مشاهده کنید.

2- قیمت کالا و شرایط پرداخت :

در هنگام مذاکره خرید از امکان ثبت سفارش با ارز مورد نظر و همچنین امکان و شرایط بانک مرکزی برای تخصیص ارز مورد نظر اطمینان حاصل نمایید.

3- شهرت برند :

در صورتی که کالا پیشتر سابقه ورود به ایران داشته باشد و در بازار شناخته شده باشد هم از حیث اطمینان از اعتبار شرکت موثق تر و هم از حیث هزینه های بازاریابی مقرون به صرفه تر است.   

4- شرایط و مدت زمان تحویل کالا و Incoterm مورد توافق :

ابتدا توصیه موکد می شود در صورت عدم آشنایی با اصطلاحات تجاری و اینکوترم مقالات مرتبط را مطالعه فرمایید و یا با افتخار به صورت رایگان در خدمت شما هستیم.

این موارد اهم مواردی که مورد توافق شما و شرکت تامین کننده است را در بر میگیرد. توجه فرمایید که تمامی توافقات شما باید به صورت مکتوب در متن پیش فاکتور(Proforma invoice) نوشته شود.

در صورت نیاز و پیچیدگی موارد خرید علاوه بر متن پروفرم نیاز به عقد قراردادی بین دو طرف نیز است.

پس از آن توصیه می شود از خرید به صورت EXW و یا  FASدر صورت عدم آشنایی کامل با کشور هدف وارداتی (حتی در صورت وجود نماینده و یا همکار در آن کشور) خودداری نمایید و از ترم های دیگر که مسئولیت ترخیص از گمرک صادراتی کشور فروشنده را به عهده فروشنده می گذارد، استفاده نمایید.

حتما ویرایش مورد توافق اینکوترم در پروفرم ذکر گردد در غیر اینصورت آخرین ویرایش اینکوترم (2020) مورد وثوق خواهد بود.

همچنین بعضی از فروشندگان به دلیل داشتن کمیسیون از هزینه حمل، مشتریان را به استفاده از ترم (term) هایی ترغیب می کنند که هزینه حمل را به عهده خود آنان میگذارد ( از جملهCFR  یا  CIF) ولی در این موارد به دلیل اینکه معمولا از ارزان ترین وسایل و روش های حمل از جمله حمل کانتینری با stop در بنادر مختلف استفاده میشود در اکثر مواقع باعث طولانی شدن زمان حمل و تحمیل هزینه زمانی به مشتری می گردد.

5- هزینه، زمان و نحوه حمل کالا از کشور مورد نظر :

در زمان خرید مدت زمان حمل و همچنین هزینه حمل را به دقت بررسی نمایید چرا که هزینه ای عمده در قیمت نهایی کالای وارداتی محسوب میشود.

به طور مثال ممکن است قیمت بالاتر یک کالای هندی در مقایسه با کالای مشابه چینی پس از بررسی اختلاف قیمت حمل و همچنین مدت زمان حمل کاملا توجیه پذیر گردد.

توجه : دقت به این نکته بسیار لازم است که در هنگام مذاکره خرید، مشخص نمایید که آیا فروشنده حاضر است اسناد حمل را به صورت مستقیم برای ایران صادر نماید و یا از شرکت های ایرانی برای حمل و نقل استفاده نماید یا خیر زیرا تفاوت زیادی در هزینه حمل و همچنین شرایط پس از آن از جمله مالیات پرداختی و هزینه دموراژ کانتینری و هزینه سوئیچ بارنامه و یا استافینگ و … ایجاد مینماید.

مذاکرات تجاری 

قبل از مذاکره بابت خرید محصولات، از قیمت های فروش قبلی آن شرکت اطلاع حاصل نمایید. راهکارهای این موضوع قابل دسترس است که میتوانید با کارشناسان شرکت ما در این خصوص به رایگان مشاوره نمایید.

پس از آن با اطلاع از شرایط مطلوب خود در باب قیمت، نحوه پرداخت، ارز پرداختی، شرایط اینکوترم مورد توافق و … مذاکره را به پیش برده سعی نمایید برای ایجاد شرایط همکاری پایدار منفت دوجانبه را در نظر بگیرید.

دریافت اسناد ثبت کالا

این اسناد در طی این پروسه صدور مجوز IRC استفاده خواهند شد که این مجوز، پیش الزامی برای ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت میباشد.

اداره کل تجهیزات پزشکی بابت واردات از کالا حسب نوع و شرایط، الزامات به خصوصی را تعیین مینماید.

این الزامات با توجه به کلاس خطر کالا، کشور تولید کننده محصول (G1 تا G4) و سیاست اعمالی در خصوص واردات آن کالا ( T1 تا T3) و موارد دیگر متفاوت است.

برای متخصصین امر با توجه به نوع کالا مدارک مورد نیاز و شرایط قابل استناد هر مدرک در اداره کل تجهیزات پزشکی قابل تشخیص است.

لازم است مدارک لازم را از شرکت تامین کننده درخواست نموده و در خصوص الزامات مورد نیاز هر سند (از جمله موارد ثبت شده در لیبل کالا و …)  با متخصص این حوزه مشورت لازم انجام گیرد زیرا بررسی کارشناس اداره کل بر روی هر پرونده مدت زمان زیادی را از شما گرفته و روند صدور IRC کالای شما را با تاخیر بسیار زیاد مواجه میکند. مدارک

  • Proforma invoice
  • Commercial invoice
  • COO (certificate of origin)
  • packing list
  • بیمه نامه
  • (inspection certificate) گواهی بازرسی

از جمله مدارک الزامی واردات هر کالای تجاری میباشند. برای استعلام سایر مدارک مورد نیاز برای واردات ، باید بسته به نوع کالا و کد تعرفه آن از ادارات و سازمان های مجوز دهنده پیگیری لازم را انجام داد.

کارشناسان ما آمادگی مشاوره رایگان در این حوزه را به شما شرکت های محترم اعلام میدارند.

  • اخذ مجوزات لازم و ثبت شرکت تامین کننده و کالا در سازمان ها و ادارت ذی ربط

در خصوص برخی کالاها نظیر تجهیزات پزشکی، نیاز است قبل از فرآیند ثبت سفارش اقداماتی بابت شرکت تامین کننده و همچنین  ثبت کالا انجام گردد که این مرحله به عنوان مرحله اخذ مجوز IRC در حوزه تجهیزات پزشکی شناخته می شود.

از مهم ترین این مدارک، نامه نمایندگی (به صورت مستقیم یا از طریق شرکت واسطه) است که نشان دهنده این است که شرکت تامین کننده در خصوص خدمات پس از فروش کالا مسئول است.

این نامه باید در فرمت مورد تایید اداره کل پس از تایید در اتاق بازرگانی ایران و همچنین سفارت و یا حافظ منافع ایران در کشور مورد نظر به صورت فیزیکی به شرکت واردکننده تحویل گردد.

پس از تایید آن در وزارت امور خارجه در ایران، و در سامانه import.imed.ir بارگذاری شود و پس از تایید کارشناسان انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی به صورت فیزیکی به آنان ارائه گردد.

ثبت تعهدنامه ای که به تعهدنامه هفت بندی مشهور است ( فرمت آماده آن در اینجا) یکی دیگر از اسنادی است که نیاز است به صورت فیزیکی تحویل گردد ولی نیاز به تایید ارگان دیگری ندارد.

در این مرحله با توجه به کشور تولید کننده محصول و همچنین کلاس خطر و شرایط محصول وارداتی الزامات و مدارک متفاوتی از طرف کارشناس از شما درخواست میگردد که اکثریت این مدارک با توجه به کشور تولید کننده و ماهیت کالا توسط کارشناسان قابل استعلام است. میتوانید در این خصوص از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.

ثبت سفارش و اخذ شماره ثبت سفارش

پس از اخذ IRC واردات با توجه به موارد و اینکوترم ( Incoterm)  ذکر شده در پیش فاکتور نسبت به ثبت سفارش اقدام نمود. لازم به ذکر است قبل از این مرحله نیاز است با اتصال فیزیکی توکن امضای الکترونیک و نصب نرم افزار دستینه و همچنین نرم افزار متناسب با مدل توکن الکترونیک، با انتخاب امضای الکترونیک مدیرعامل فرآیند ثبت سفارش را انجام دهید.

نکته قابل ذکر این است که صرفا اشخاص حقوقی می توانند حاضر شرایط واردات تجهیزات پزشکی شوند و اشخاص حقیقی قادر واردات تجهیزات پزشکی نیستند.

  پس از آن با ورود به سامانه جامه تجارت و انتخاب نقش بازرگان حقوقی و انتخاب “پرونده جدید” نسبت به ثبت سفارش کالا اقدام نمود.

برای تجهیزات پزشکی، پس از این مرحله با داشتن شماره پرونده ثبت سفارش، پس از تکمیل”فرم درخواست سیاست ورود”،  آن را در نرم افزار چارگون و یا از طریق تیکت گذاری در آدرس http://ticketing.imed.ir/ticket/ بارگذاری نموده و یا فرم پر شده را به صورت فیزیکی به دبیرخانه اداره کل تجهیزات پزشکی ارائه نمایید.

پس از آن کارشناس به جزئیات ثبت سفارش دسترسی پیدا کرده و در صورت عدم مغایرت با ضوابط ورود کالا، مجوز ورود را صادر مینماید و پس از پرداخت مبلغ کارمزد ثبت سفارش اعلام شده در سامانه جامع تجارت، شماره ثبت سفارش به آن پرونده اختصاص میابد که این شماره مترادف با مجوز واردات کالا میباشد.

پیش پرداخت  (prepayment)

معمولا شرکت ها بنا به حجم درخواست های خرید و سیاست های داخلی عددی مابین 30 تا 50 درصد ارزش پروفرم را به صورت پیش پرداخت از خریدار دریافت میکنند.

این مبلغ ممکن است در شرایط خاص حتی تا 100 درصد مبلغ پروفرم نیز افزایش پیدا کند. برای این منظور در سامانه جامع تجارت با انتخاب نقش بازرگان حقوقی، گزینه عملیات ارزی، تخصیص ارز و سپس درخواست تخصیص ارز با انتخاب گزینه ایجاد درخواست تخصیص ارز جدید، پس از انتخاب شماره ثبت سفارش نوع معامله را “پیش پرداخت” انتخاب نموده و درخواست تخصیص ارز را کامل نمایید.

میتوانید در این خصوص از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید.

دریافت بیمه نامه باربری

بیمه باربری رشته ای از بیمه اموال است که کالا را در مورد خطرات حمل از طریق دریا، زمین یا هوا از مبدا تا مقصد تحت شرایط خاص مورد پوشش قرار می دهد.

بیمه های باربری از نظر پوشش به 4 گروه با نام های A , B, C  و total loss طبقه بندی میشوند که گروه A بالاترین پوشش بیمه ای را دارد و شرط total loss از کمترین پوشش بیمه ای برخوردار است.

لازم به ذکر است تاریخ شروع بیمه نامه حتما باید پیش از انتقال ریسک به خریدار باشد ( به طور مثال در اینکوترم FOB پیش از اینکه کالا روی عرشه کشتی بارگیری شود) وگرنه شرکت بیمه گذار مسئولیت را قبول نمیکند. ( در خصوص زمان انتقال ریسک مقاله اینکوترم را مطالعه فرمایید.)

به خاطر آشنایی با قوانین داخلی، استفاده از بیمه های ایرانی نسبت به بیمه های خارجی اولویت دارند.

در جدول زیر پوشش های بیمه ای برحسب نوع بیمه باربری آورده شده است:

ردیفنوع خطرشرط Aشرط Bشرط C
1حریق یا انفجارxxx
2اصابت به صخره، شکست و واژگونیxxx
3چپ و از خط خارج شدن وسیله زمینxxx
4تصادم کشتیxxx
5تخلیه کالا در بندر پناهگاهxxx
6زلزلهxx 
7فرار کردن در خسارت مشترکxxx
8ورود آب دریا و رودخانه به کشتیxx 
9از میان رفتن یک بسته در جریان جا به جاییxxx
10اقدامات حمایتیxxx
11دزدی و غارت و عدم حملxxx
12خسارت به خاطر له شدن یا حرارتxxx
13آلوده شدن در اثر مجاورت با کالای دیگرxxx
14نشتxxx
15خرد شدن و دیگر خسارات خاصxxx
16غفلت بیمه گذارxxx
17فرسودگی یا پارگی عادیxxx
18نامناسب بودن بسته بندیxxx
19عیب مربوط به ذات یا نوع کالاxxx
20کاربرد سلاح های هسته ایxxx
21اعتبار مالک کالاxxx
22عمل نادرستxxx
23جنگxxx
24اعتصاباتxxx

*در پوشش بیمه ای total loss، خسارت کلی واردشده به کالا در یک مرحله و در اثر آتش‌سوزی یا غرق کامل و یا مفقود شدن روی می‌دهد و یا خسارت وارد شده در حدی است که هزینه تعمیر یا نجات آن بیش از ارزش کالا باشد، درنتیجه خسارت وارده تحت پوشش این نوع بیمه‌نامه جبران می‌شود.

در خصوص اخد بیمه نامه باربری میتوانید به صورت رایگان با کارشناسان ما مشاوره نمایید.

دریافت انواع گواهی های بازرسی برحسب نوع کالا

در تمامی فرآیندهای تولید، بسته بندی و تحویل کالا به حمل کننده، خریدار میتواند بر فرآیند و کیفیت کالا نظارت داشته باشد و یا از شرکت های بازرسی به این منظور استفاده نماید.

بازرسی کالا مشتواند شاما کیفیت و کمیت کالا  و نوع بسته بندی . مطابقت آن با مندرجات قرارداد خرید قبل و یا در حین بارگیری باشد.

انواع متفاوتی از بازرسی از جمله *بازرسی اصالت فروشنده *بازرسی قبل از حمل *بازرسی حین تولید *بازرسی قیمت *بازرسی استاندارد اجباری قابل تعریف است.

دو گواهی بازرسی اجباری جهت ترخیص کالا از گمرک وجود دارد که گواهینامه بازرسی ( PSI) و گواهی انطباق با استاندارد (COI) از جمله آنهاست.

لیست کالاهای مشمول استاندارد اجباری و همچنین لیست شركت هاي بازرسي تایید صلاحیت شده در امر بازرسي كالاهاي وارداتي قابل مشاهده است.

سازمان ها و موسسات زیادی از جمله سازمان غذا و دارو، موسسه استاندارد، موسسه حفظ نباتات، سازمان دامپزشکی، سازمان انرژی اتمی و … ضوابط واردات را تعریف نموده اند و چنانچه کالای وارداتی مطابق الزامات تعریف شده آنان نباشد، کالا مرجوع خواهد شد.

توجه ویژه در این خصوص لازم است در صورتی که کالا مشمول استاندارد اجباری اداره کل استاندارد ایران باشد باید قبل از حمل نسبت به اخذ گواهی COI اقدام نمود وگرنه بعد از ورود کالا به گمرک، می بایست با هماهنگی گمرک نمونه کالا به آزمایشگاه های مورد تایید اداره استاندارد ارجاع شده و در صورت عدم مطابقت با ضوابط اعلامی کالا مرجوع میشود و تمامی خسارات وارده به عهده خریدار است.

بازرسی کالا از جمله امور بسیار مهم و حساس در امر واردات تجهیزات پزشکی است که بسته به نوع کالا و شرکت و کمپانی تولید کننده می تواند بسیار متفاوت باشد و ذکر همه جزئیات این موضوع در این مقال نمی گنجد.

کارشناسان ما در این خصوص میتوانند به صورت رایگان به شما مشاوره های لازم را ارائه دهند.

دریافت بارنامه و راه نامه و اسناد حمل

در اینکوترم مورد توافق با فروشنده،  قطعا روش حمل نیز مورد توافق قرار گرفته است. روش حمل دریایی مرسوم ترین و ارزران ترین روش حمل بارهای تجاری است که ترم های FAS و FOB و CFR و CIF از جمله ترم هایی هستند که صرفا در مورد حمل دریایی کارکرد دارند.

سند حمل، سندی است که توسط شرکت حمل کننده پس از دریافت کالا در هنگام حمل صادر می شود.

این سند به دو صورت 1- بارنامه ( bill of loading)  2- راه نامه ( (waybill صادر میشود.

در خصوص حمل مرکب نیز سندی به نام سند حمل ( transport document) صادر میشود. بارنامه در 3 نسخه صادر میشود و قابل انتقال به غیر و قابل معامله است و سند مالکیت کالا محسوب میشود و به نام هرکس صادر شود آن شخص مالک کالا محسوب می شود .

بارنامه ها میتوانند بسته به توافق با شرکت حمل به صورت پرداخت کرایه در مبدا حمل ( prepaid) و یا قابل پرداخت در مقصد (  freight payable at destination) باشند.

راه نامه معمولا در شیوه های حمل به جز شیوه دریایی صادر میشود و سند مالکیت محسوب نمی شود و قابلیت خرید و فروش بر آن مترتب نیست.

شرکت هایی به عنوان شرکت های forwarder به عنوان حق العملکار و یا متصدی حمل و نقل شناخته میشوند و امور هماهنگی و ارتباط میان صاحبان کالا و حمل کنندگان را بر عهده می گیرند.

این شرکت ها بهترین مسیر و وسیله حمل کالا را انتخاب نموده و حتی در خصوص بسته بندی مورد نیز کالا نیز مشاوره های لازم را ارائه می نمایند.

قیمت های ارائه شده توسط شرکت های فورواردر معمولا از قیمت اعلامی شرکت های حمل در صورت استعلام مستقیم کمتر و یا مقدار کمی بالاتر است و دلیل آن حجم بالاتر فعالیت این شرکت ها با شرکت های حمل و امکان داشتن آفرهای بهتر است. پیشنهاد می شود در صورت عدم آشنایی کامل با قوانین حمل و نقل بین المللی از خدمات شرکت های فورواردر حمل و نقل در واردات استفاده نمایید. در این لینک زیر مشخصات تعدادی از شرکت های فورواردر آورده شده است. 

  • مراحل پس از ثبت از جمله اعلام ورود کالا به انبار و خروج کالا از آن در سامانه جامع تجارت و در صورت لزوم برحسب کالا الطاق برچسب اصالت

پس از اظهار کالا در گمرک، داشتن انبار ثبت شده برای ترخیص کالا ضروری است. در صورتی که از روش ثبت انبار گمرکی ابهامی دارید مقاله ثبت انبار گمرکی را مطالعه فرمایید.

پس از ترخیص کالا نیاز است که کالا را در سامانه جامع تجارت (در صورتی که به صورت خودکار به انبار شما وارد نشده است)، در انبار خود ثبت نمایید و پس از خروج هر میزان از آن نیز ثبت خروج را اعلام نمایید.

در صورتی که در این موضوع ابهامی دارید مقاله ” ثبت ورود و خروج کالا از انبار در سامانه جامع تجارت ( ntsw) ” را مطالعه فرمایید.

ممکن است این فرآیند برای تمامی کالاها در زمان حال اجباری و یا مورد بازرسی نباشد ( هرچند برای تعداد زیادی از کالاها اجباری است) لیکن این موضوع در سایر موضوعات همانند میزان رفع تعهد وارداتی و گزارش صورت های مالی و  … به عنوان سند عمل خواهد نمود. 

دسته‌بندی دسته‌بندی نشده
اشتراک گذاری
همواره پاسخگوی شما هستیم!
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت