مدیریت واردات تجهیزات پزشکی

مدیریت واردات تجهیزات پزشکی

شرکت های مدیریت واردات و صادرات در اصل شرکت های ثالثی هستند که به دانش بازرگانی بین الملل مسلط بوده و فرآیندهای واردات و صادرات را برای سایر شرکت ها به انجام می رسانند.  جای خالی شرکت های مدیریت واردات تجهیزات پزشکی و تامین کالای پزشکی به دلیل فرآیندهای پیچیده واردات و اخذ مجوزات این محصولات، بسیار حس می شود.

مدیریت واردات تجهیزات پزشکی

واردات کالا و تجهیزات پزشکی، یکی از پیچیده ترین و زمان برترین فرآیندهای واردات را در میان تمامی کالاهای دیگر به دلیل فرآیندهای پیچیده اصالت سنجی و تعیین سلامت کالا دارد و این پیچیدگی ها، به سختی های ذاتی فرآیند واردات افزوده است.

از جمله پیچیدگی های افزوده شده در فرآیند واردات تجهیزات پزشکی، مواردی نظیر:

  • ثبت نمایندگی شرکت خارجی در اداره کل تجهیزات پزشکی
  • بسته بندی مناسب حمل و نقل هر تجهیز
  • تامین خدمات پس از فروش و قطعات یدکی
  • اخذ کد IRC
  • اخذ سیاست ارزی و حجمی ورود کالا
  • الصاق لیبل اصالت کالا و …

است که این موارد به چالش های ذاتی واردات از جمله:

  • روش دور زدن تحریم ها
  • نحوه نقل و انتقال مالی
  • اطمینان از اجرای تعهدات فروشنده
  • اطمینان از صحت و مطابق بودن کالای ارسالی
  • حمل و نقل و بیمه و …

 افزوده شده است که گذر از این چالش ها نیازمند دانش و تجربه کافی در زمینه واردات تجهیزات پزشکی است.

حجم مالی اغلب محدود سفارشات خرید تجهیزات پزشکی در کنار تمامی موارد بالا باعث شده است کالا و تجهیزات پزشکی به عنوان گزینه ای جذاب برای شرکت های بازرگانی تلقی نشده و شرکت های اندکی در حوزه مدیریت واردات تجهیزات پزشکی در ایران فعال باشند.

مدیسه تجارت اوستا با دانش بازرگانی کافی و شناخت بالا از روند واردات در حوزه تجهیزات پزشکی و همچنین ارتباطات بین المللی مناسب در زمینه واردات کالا و تجهیزات پزشکی عادی و تحریمی، به صورت مستقیم و یا از طریق شرکت واسطه؛ آماده همکاری با شرکت های توزیع کننده، کارخانجات تولیدی و همچنین سایر واردکنندگان به منظور تسهیل فرآیند واردات میباشد.

این شرکت از شرکت های واسطه در کشورهای عمان، چین، آلمان و … بهره برده و فرآیند واردات را با کمترین ریسک و حداقل هزینه سربار و کمترین کارمزد به صورت مستقیم به انجام رسانده و جزو معدود شرکت هایی در ایران است که با استعانت خداوند در این مسیر قدم گذاشته است.

ما علاوه بر آشنایی کامل با تمامی فرآیندها و هزینه های واردات تجهیزات پزشکی، آمادگی پرداخت امن مالی از طریق فرآیند تعهدات اسنادی (LC) و همچنین عقد قرارداد رسمی در خصوص کارگزاری واردات و یا تامین کالای وارداتی را با شرکت های محترم داریم.

به صورت کلی ورود به حوزه واردات کالا نیازمند شناخت کامل از مشخصات کالای وارداتی، دانش تخصصی بازرگانی بین الملل، آشنایی با قوانین داخلی حوزه تجارت، ارتباطات بین المللی و همچنین در صورت نیت برای فروش کالای وارداتی (و نه استفاده در مجموعه خود)، دارا بودن کانال های توزیع و فروش مناسب میباشد.

ورود به حوزه تجارت بین الملل بدون تسلط کافی بر حتی یکی از موارد فوق موجب تحمیل خسارت های زیاد از جمله:

  • کلاهبرداری های بین المللی و اتلاف کل سرمایه
  • دریافت کالای نامنطبق با کالای اظهار شده
  • اعلام کالا به عنوان کالای قاچاق
  • اعلام بیش بود ارزش و یا اعلام کم اظهاری ارزش کالا در هنگام ورود کالا
  • رسوب کالاها در گمرکات و تحمیل هزینه های سنگین انبارداری و یا دموراژ کانتینری

و موارد بسیار زیاد از این دست میگردد.

کالاهای پزشکی به سه دسته:

  • تجهیزات پزشکی
  • ملزومات پزشکی
  • تجهیزات آزمایشگاهی طبقه بندی می شوند.

هرچند موارد دیگری نظیر مواد اولیه پزشکی و یا مواد اولیه دارویی نیز در این مورد جای میگیرند ولی به عنوان طبقه ای مستقل شناخته نمی شوند.

در سال های اخیر به دلیل تحریم های اعمال شده بر کشورمان، همانند بسیاری از حوزه های دیگر تجارت خارجی، واردات و صادرات کالای پزشکی علی الخصوص واردات کالاهایی با کاربرد دوگانه (dual use) نیز به دلیل مواردی از قبیل ترس شرکت های خارجی از اعمال تحریم های آمریکا در صورت انجام مبادلات با ایران، مشکلات نقل و انتقال مالی و موارد مربوط به حمل و نقل با مشکلات بسیار مواجه گردیده است.

برخلاف بسیاری از کالاها نظیر ماشین آلات صنعتی و یا مواد اولیه تولید و … که می توان بدون اخذ نمایندگی از کمپانی خارجی و اعلام مقصد نهایی کالا، امور واردات را به انجام رساند.

در واردات تجهیزات پزشکی به صورت عادی، نیاز است که نمایندگی از شرکت تامین کننده اخذ گردد و این مورد در قالب یک نامه با فرمت مشخص که به تایید اتاق بازرگانی و سفارت (و یا حافظ منافع) ایران نیز میرسد تایید گردد که این یک از مواردی است که امکان مراوده با شرکت هایی که به دلایل گفته شده از همکاری با شرکت های ایرانی امتناع میورزند را به حداقل میرساند.

راهکار اعلام شده در این موارد استفاده از شرکت های واسطه به منظور اخذ نمایندگی از شرکت تامین کننده اصلی و ارسال نامه نمایندگی برای شرکت خریدار از طریق شرکت واسطه می باشد که این مورد نیز به دلیل ترس شرکت های واسطه از این اقدام و یا اخذ سودهای نامتعارف این شرکت ها اغلباً به سرانجام نرسیده و فرآیند واردات متوقف میشود.

در این صورت معولاً شرکت های بزرگ اقدام به ثبت شرکت در خارج از کشور نموده و هزینه و ریسک های بالای آن را متحمل میشوند و شرکت های کوچک و متوسط نیز از واردات صرف نظر میکنند و یا امور واردات را به شرکت های بازرگانی محول می کنند.

حتی شرکت های بزرگ نیز که با سهام داران ایرانی اقدام به ثبت شرکت خارجی مینمایند  نیز در برخی موارد به دلیل تقاضای اسناد مثبته (supporting documents) از طرف فروشنده و اعلام سهام داران ایرانی در هیات موسس خود، متوجه مشکلاتی میشوند و راه حل آن را در ثبت شرکتی با سهام دارانی غیر ایرانی جستجو میکنند که این امر نیز ریسک های بسیار زیادی را به مجموعه وارد میکند.

تجربه مدیسه تجارت اوستا به عنوان شرکت مدیریت واردات تجهیزات پزشکی در طی سالیان اخیر ما را بر آن داشت که با همکاری با فعالان بازرگانی کشورمان، از بروز خسارات برای شرکت های ایرانی جلوگیری نموده و با حداقل هزینه و کمترین حد ریسک فرآیند تامین کالا را به انجام برسانیم و امیداوریم در این مسیر از سختی های این امر برای شرکت های بازرگانی بکاهیم.