امکان سنجی و طرح توجیهی تجهیزات پزشکی

طرح امکان‌سنجی یک کسب‌وکار، عبارت است از مجموعه مطالعات و محاسباتی که برای یک ایده یا هدف صورت می گیرد تا در ابتدا آن را شرح داده و در مرحله بعد امکان انجام آن را بررسی نماید.

این مطالعات در جنبه های مختلف بازار، فنی، مالی و اقتصادی  انجام شده و  نتایج حاصل از آن در قالب گزارش طرح توجیهی و پس از آن با تدوین بیزینس پلن ارائه می‌شود.

مراحل ارایه طرح توجیهی تجهیزات پزشکی

امکان سنجی و طرح توجیهی تجهیزات پزشکی توسط شرکت مدیسه تجارت اوستا در بخش های زیر ارائه می شوند:

  1. بررسی محصول
  2. مطالعات بازار
  3. تجزیه و تحلیل مالی
  4. توجیه پذیری فنی
  • بررسی محصول

در این بخش اطلاعات لازم در مورد محصول مانند شرح کامل وسیله پزشکی، حیطه کاربرد، تعیین کلاس خطر، مشخص نمودن کد umdns، بررسی استانداردهای ملی و بین‌المللی محصول (اختصاصی و عمومی)، بررسی مواد و قطعات اولیه، بررسی گروه کالایی محصول (T1-T4) و سابقه واردات و تولید آن و …. ، جمع آوری گشته و در دیگر فازهای مطالعات امکان‌سنجی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

  • مطالعات بازار

معادل واژه انگلیسی Study Market می باشد که بر اساس نوع محصول، وضعیت عرضه و تقاضا، سرانه مصرف، بازار هدف، نحوه تولید و سایر موارد، مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. در انجام تحقیقات بازار توجه به بررسی اهمیت استفاده محصول، یافتن شرکت های تولید کننده در ایران و روش تولید محصول توسط آن ها،  تحلیل مشتریان و رقبای احتمالی، نرخ رشد بازار، بررسی کانال های توزیع، امکان صادرات محصول، حجم بازار و …. حائز اهمیت می باشد.

  • توجیه پذیری فنی

معادل واژه انگلیسی Feasibility Technical می باشد که در این بخش ابعاد مختلف فنی طرح از جمله دانش فنی مورد استفاده، ظرفیت، محل اجرا، ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز و ساختار اجرائی آن را مورد مطالعه قرار می گیرد.

برخی از عناوین مورد بررسی در این بخش:

  1. بررسی ظرفیت تولید (اسمی و عملی)
  2. بررسی مواد و قطعات اولیه، نوع بسته بندی ( نوع و مشخصات، منابع تامین، نحوه حمل و نقل به انبار مواد، تخمین میزان مصرف و ضایعات برای یک واحد محصول، هزینه تامین، امکان جایگزینی با مواد و قطعات دیگر
  3. مشخص نمودن روش تولید ( مستقل، مونتاژ، تکمیل و بسته بندی، بسته بندی و استریل، OBL)
  4. مشخصات دانش فنی تولید
  5. طراحی چارت فرایند تولید (opc)
  6. تعیین ماشین آلات و تجهیزات جانبی مورد نیاز
  7. تخمین نیروی انسانی مورد نیاز
  8. بررسی تاسیات لازم در مکان اجرای طرح
  9. مشخص نمودن فرایند کنترل کیفیت و تجهیزات مورد نیاز
  • تجزیه و تحلیل مالی

معادل واژه انگلیسی Analysis Financial می باشد که در آن شاخص هاي مختلف مالی و سودآوري طرح با استفاده از اطلاعات بخش هاي قبلی گزارش و براساس اصول و استانداردهاي اقتصاد مهندسی بدست آمده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. در این گزارش با استفاده از هزینه های سرمایه گذاری، هزینه های تولید، درآمد سالیانه پیش بینی شده برای طرح و سایر مبانی و مفروضات مورد نیاز جهت انجام محاسبات تخمین زده می شود. منابع مورد نیاز برای طرح به سه دسته تقسیم می شوند :

  • منابع موردنیاز برای اجرای طرح: سرمایه ثابت
  • منابع موردنیاز برای دورۀ بهره‌برداری:  سرمایه در گردش
  • منابع متفرقه:  هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده

سرمایه‌گذاری ثابت : موارد تشکیل دهنده ی آن شامل هزینه ی تحقیقات، ماشین آلات، مکان تولید، تاسیسات، دوره راه اندازی و … می باشد.

سرمایه در گردش :موارد تشکیل دهنده ی آن شامل هزینه مواد اولیه، نیروی انسانی، اجاره بها، بازاریابی و فروش، بیمه و … می باشد.

هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده : همواره در محیط پیرامون عدم قطعیت وجود دارد و علاوه بر آن برآوردها همراه با خطا می باشد. به همین دلیل باید درصدی از منابع به عوامل پیش‌بینی‌نشده اختصاص یابد تا طرح توجیهی از دقت کافی برخوردار شود.

همچنین براورد میزان فروش و بررسی دوره بازگشت سرمایه از عنوان های مورد بررسی در تجزیه و تحلیل مالی طرح امکان سنجی خواهد بود.

طراحی بیزینس پلن برای تجهیزات پزشکی

بیزنس پلن سندی مکتوب است که به تفصیل شرح می‌دهد چگونه یک کسب و کار اهداف خود را تعریف کرده و دستیابی به آن ها به چه صورت خواهد بود.

بیزنس پلن خوب باید تمام هزینه‌های پیش بینی شده، مشکلات احتمالی و هر تصمیم شرکت را مشخص کند.

7 بخش اصلی آن شامل : خلاصه اجرایی از اهداف کسب و کار، شرح کسب و کار، تجزیه و تحلیل رقبا، بازاریابی و فروش، مدیریت و عملیات تجاری و وضعیت مالی می باشد که شرکت مدیسه تجارت اوستا در  طراحی و نگارش این موارد با شما همراه خواهد بود.